50 jaar Kunst Centrum Haarlem

Kunst Centrum Haarlem viert dit jaar haar vijftig jarig jubileum. En dit lustrum wordt gevierd met  de tentoonstellling ‘Oude helden kiezen nieuwe helden’.

Oude helden kiezen nieuwe helden

In deze tentoonstelling exposeren drie kunstenaars die hun sporen in de uitleen hebben verdiend. Samen met Marjan Jaspers en Peter Kempeneers ben ik een van die oude helden. Maar wij mogen op onze beurt zelf ook een jonge kunstenaar uitnodigen die wij waarderen én die niet eerder in Kunst centrum Haarlem hebben geëxposeerd. 

 Mijn keuze is daarbij gevallen op Stefan Kasper. Marjan Jaspers heeft voor Buba Čvorić gekozen en Peter Kempeneers voor Kamal Hayouni. Samen exposeren wij  nieuwe werken.

Impressie en een paar getoonde werken

Stefan Kasper

Stefan Kasper (1983) studeerde Beeldende kunst aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij werkt sinds 2011, onder de naam DUONAR, regelmatig samen met de politieke cartoonist TRIK. En sinds 2012 maakt hij deel uit van het kunstenaarscollectief Horizonverticaal. 

Stefan maakt licht absurde scenes  die verwijzen naar de kunst, naar oude meesters of hedendaagse kitsch. Zijn focus ligt nu op kunsthistorische verwijzingen naar ‘vanitas’, ijdelheid, maar altijd met een knipoog.

Stefan Kasper - Drie schedels

Informatie en openingstijden

Oude helden kiezen nieuwe helden – 17 april – 12 juni 2021

Ontmoet de kunstenaars op de zaterdagmiddagen 24 april, 1, 8, 22 & 29 mei en 5 juni 2021. Maak een afspraak via info@kunstcentrum-haarlem.nl of bel 023 532 78 95

Kunst Centrum Haarlem is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur

Scroll naar boven